donderdag 6 mei 2010

BMW wil alles koolstofvezel

Gewichtsbesparing is belangrijk, en natuurlijk weet BMW dat als geen ander. Met haar jarenlange pionierswerk, op zoek naar de lichtst mogelijke constructies, is zij een koploper op dit gebied. De lichtvoetige X6M en M5 zijn uiteraard sprekende voorbeelden. Onlangs wisten ze op die laatste zelfs 50kg te besparen! Vooruitstrevend als ze is, gaat BMW nu ook hele auto’s van koolstofvezel ontwikkelen.

Koolstofvezel is BMW haar nieuwe wapen in de eeuwige zoektocht naar de lichtste auto. BMW is in zee gegaan met de SGL Group (the carbon company). De twee partijen zijn overeen gekomen dat ze samen heel veel werk gaan maken van het toepassen van koolstofvezel in auto’s. Dan hebben we het niet over een dakje in een M6 of M3, maar over heuze carbon stadsautotjes. BMW wil namelijk haar nieuwe Megacity modellen gaan vervaardigen uit koolstofvezel.

Voor de Megacity modellen wordt het hele ‘concept’ auto overboord gegooid. Via Project-i worden er nieuwe constructietechnieken en materialen bedacht. Het uiteindelijke resultaat moet een hyper-efficiente stadsauto worden. En die krijgen we dan over 3-5 jaar te zien…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten